Directia Parcaje – Administrația Strazilor Bucuresti emite, in conformitate cu Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 140/2016, viniete pentru parcarea gratuita a autoturismelor electrice sau hibrid inmatriculate in municipiul Bucuresti.

Acestea sunt valabile in parcajele publice de utilitate generala de pe teritoriul municipiului Bucuresti.

Vinieta conferă utilizarea locului de parcare fara achitarea tarifului de parcare, acolo unde exista locuri libere.

NU SE MENTIN LOCURI LIBERE destinate exclusiv utilizarii de catre deținătorii vinietelor.

Vinieta se elibereaza in urma unei solicitari inregistrate la Administratia Strazilor Bucuresti, str. Domnita Ancuta nr. 1, sector 1. Solicitarea cuprinde cererea tip completată de catre proprietarul autovehicului, însoțită de documentele mentionate in cerere.

PENTRU AUTOVEHICULELE AFLATE IN PERIOADA DERULARII CONTRACTULUI DE LEASING ESTE NECESARA IMPUTERNICIREA EMISA DE SOCIETATEA DE LEASING (PROPRIETARUL AUTOVEHICULULUI).

Cererile pot fi descarcate de pe site sau completate la sediul Administratiei Strazilor Bucuresti.

SOLICITARILE PENTRU ELIBERAREA VINIETEI PENTRU UTILIZAREA GRATUITA A PARCAJELOR PUBLICE DE UTILITATE GENERALA SE POT TRANSMITE PRIN EMAIL, LA ADRESA PARCAJE@ASPMB.RO SAU SE DEPUN LA REGISTRATURA ADMINISTRATIEI STRAZILOR, STR. DOMNITA ANCUTA NR. 1, LUNI – JOI INTRE ORELE 09.00 – 15.00, VINERI INTRE ORELE 09.00 – 12.00.

VINIETELE SUNT VALABILE UN AN DE LA DATA EMITERII.

Vinietele se reinnoiesc anual. Pentru reinnoirea acestora se respecta aceeasi procedura.